Pályázat állattartó telepek számára

2021.04.30.

Írta: DC Main

A pályázat célja a kisebb méretű állattartó telepek fejlesztése, versenyképességének javítása, hozzáadott érték termelésének fokozása, új, innovatív és környezetbarát technológiákkal. A pályázat keretein belül lehetőség nyílik az állatok tartására, illetve az előállított termék kezelésére...

A pályázat célja a kisebb méretű állattartó telepek fejlesztése, versenyképességének javítása, hozzáadott érték termelésének fokozása, új, innovatív és környezetbarát technológiákkal.

A pályázat keretein belül lehetőség nyílik az állatok tartására, illetve az előállított termék kezelésére, tárolására szolgáló épületek, építmények létrehozására, kialakítására valamint az építéssel nem járó projektek megvalósítására, eszközök, gépek beszerzésére. Támogatják továbbá az épületenergetikai, épületgépészeti felújításokat, technológiakorszerűsítést, megújuló energia hasznosítására irányuló beruházásokat.

Külön figyelmet élveznek a fiatal mezőgazdasági termelők gazdaságainak megerősítése, fejlesztése.

A pályázatban a következő célterületeket határozták meg:

Baromfitartó telepek
Sertéstartó telepek
▪ Szarvasmarhatartó telepek
▪ Juh és kecsketartó telepek
▪ Egyéb állattartó telepek (lófélék, nyúl, méh, galamb, fürj, strucc, emu, fácán, fogoly valamint csincsilla)

Valamennyi célterületen egységesen fő cél az energiafelhasználás csökkentése, az erőforrás-hatékonyság javítása (pl. hőszivattyú, szellőztető rendszer) illetve a megújuló energiaforrások alkalmazása (pl. napelemes rendszer)

A fentebb felsorolt tevékenységekkel együtt támogatható még infrastruktúra fejlesztés illetve telepirányítási rendszer telepítése.

A rendelkezésre álló időtartam: 24 hónap.

A pályázat keretében a támogatási kérelem benyújtására kollektív beruházás keretében termelői csoportoknak és termelői szervezeteknek is van lehetőség.

Támogatási kérelmek benyújtására 2021 május 12-től 2021 július 6.-ig van lehetőség.

Elbírálásuk szakaszos, az alábbiak szerint:

▪ Első szakasz: 2021. május 12. – 2021. május 25.
▪ Második szakasz: 2021. május 26. – 2021. június 8.
▪ Harmadik szakasz: 2021. június 9. – 2021. június 22.
▪ Negyedik szakasz: 2021. június 23. – 2021. július 6.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege az 1., és a 2. célterületek tekintetében maximum 100 millió Ft, a 3. célterület tekintetében maximum 50 millió Ft, a 4. és 5. célterületek tekintetében maximum 20 millió Ft.

▪ A támogatás maximális mértéke közép-magyarországi régióban (KMR) az összes elszámolható költség 40%-a, a nem közép-magyarországi régióban (nem KMR) az összes elszámolható költség 50%-a.
▪ A fiatal mezőgazdasági termelő által végrehajtott projektek 10 százalékponttal megemelt támogatási intenzitásra jogosultak.
▪ A kollektív módon végrehajtott projektek 10 százalékponttal megemelt támogatási intenzitásra jogosultak.

Bővebb információ a pályázati kivonatban olvasható:

Hívjon minket!

Schmidt Péter : + 36 70 332 7525

DC Europe Kft.

Egy vagy három fázissal rendelkezik?

Adatvédelmi nyilatkozat

7 + 10 =

Székhelyünk

8000 Székesfehérvár, Hadiárva utca 10.

Adószámunk

26173319-2-07

E-mail címünk

info(kukac)dceurope.hu