A GINOP-4.1.4-19 pályázat módosításra került!

2020.08.12.

Írta: DC Main

A GINOP-4.1.4-19, vagyis a  „Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása” nevű pályázat módosításra került, így még többek előtt nyílik meg a lehetőség a napenergia hasznosítására.  Az eredeti kiírásban a kormány 3 millió Ft és 100 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatást ígért, azonban a minimális összeg 1,6 millió Ft-ra módosult. A GINOP-4.1.4-19 pályázat alapvetően a legalább […]

A GINOP-4.1.4-19, vagyis a  „Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása” nevű pályázat módosításra került, így még többek előtt nyílik meg a lehetőség a napenergia hasznosítására. 

Az eredeti kiírásban a kormány 3 millió Ft és 100 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatást ígért, azonban a minimális összeg 1,6 millió Ft-ra módosult. A GINOP-4.1.4-19 pályázat alapvetően a legalább 15 kWp-et meghaladó névleges teljesítményű napelemes rendszerek telepítésére volt igényelhető, de most már akár a 8 kWp-es teljesítmény esetén is elnyerhető. Ezzel egyidőben megnövekedett a rendelkezésre álló keretösszeg is, 20,42 milliárd Ft-ról 30 milliárdra. Fontos változás még a GINOP-4.1.4-19 pályázat kiírásában, hogy most már a megvalósítás helyszínén belül földre telepített tartószerkezetre is kerülhet a napelemes rendszer, míg eddig csak tetőszerkezetre való telepítés esetén lehetett igényelni a támogatást. 

GINOP-4.1.4-19 pályázat benyújtási lehetőségei is változtak, ugyanis a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet megszűnt, így már mindenképp szükséges a nyilatkozat papír alapú példányát – ha azt nem minősített elektronikus aláírással látták el – postai úton is benyújtani az elektronikus benyújtást követően legkésőbb az azt követő 3 napon belül zárt csomagolásban, postai ajánlott küldeményként vagy expressz postai szolgáltatás /futárposta-szolgáltatás (garantált kézbesítési idejű belföldi postai szolgáltatás) igénybe vételével. 

Aki eddig nem nyújtotta be a támogatási kérelmét a GINOP-4.1.4-19 pályázatra, most annak is újra érdemes megnéznie a pontos kiírást, mert a fenti változásokkal jelentősen kibővült a támogatható projektek köre. Amennyiben úgy döntött, hogy szeretné kihasználni a GINOP-4.1.4-19 pályázat nyújtotta lehetőséget, a legjobb helyen jár, ugyanis mi szívesen állunk rendelkezésére a napelemes rendszerekkel kapcsolatban! Keressen minket bizalommal, ha kérdése van, munkatársaink készséggel segítenek mindenben! 

Amennyibenkérdése lenne a pályázattal kapcsolatban, akkor kérjük, hogy vegye fel velünk akapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Schmidt Péter
+36 70 332 7525
info@dceurope.hu
www.dceurope.hu

DC Europe Kft.

Adatvédelmi nyilatkozat

3 + 4 =

Székhelyünk

8000 Székesfehérvár, Rozmaring utca 3.

Adószámunk

26173319-2-07

E-mail címünk

info(kukac)dceurope.hu