A napelemrendszer telepítésének legfontosabb lépéseiről röviden

2020.03.31.

Írta: DC Main

A nap energiáját vétek nem kihasználni, mert nagyon hasznosés sokoldalú energiaforrásról van szó. A napsugarakat egy modern napelemrendszer gyűjti össze és alakítja át elektromos árammá. A napelem rendszer telepítése legalább olyan fontos, mint amennyireaz ideális rendszer kiválasztása lényeges. A napelem rendszer telepítése olyasmi,ami talán első látásra megoldhatónak tűnik, de ezt is csak gyakorlott szakembertudja igazán […]

A nap energiáját vétek nem kihasználni, mert nagyon hasznosés sokoldalú energiaforrásról van szó. A napsugarakat egy modern napelemrendszer gyűjti össze és alakítja át elektromos árammá. A napelem rendszer telepítése legalább olyan fontos, mint amennyireaz ideális rendszer kiválasztása lényeges. A napelem rendszer telepítése olyasmi,ami talán első látásra megoldhatónak tűnik, de ezt is csak gyakorlott szakembertudja igazán jól megcsinálni. 

A napelem rendszertelepítése az első lépéssel, a helyszíni felméréssel kezdődik. Azt kellmegállapítani, hogy az ingatlant és elsősorban a tetőt a tulajdonságaialkalmassá teszik-e arra, hogy komplett napelemrendszert telepítsenek rá. A hagyományos tetővel rendelkező házak vannakelőnyben, ugyanis a sikeres telepítés, illetve működés szempontjából a dőlésszögnekis szerepe van. A lapostetők alapvetően nem megfelelőek, mert nagy rajtuk aszél, a feladatuk pedig a hóterhelés kivédése. Figyelembe kell venni továbbámagának az épületnek az állapotát is, azt, hogy mennyire bírja a napelem rendszer telepítésével éshasználatával járó terhelést. A tető fekvése,tájolása is meghatározó. A legjobbnak a déli tájolású tetők bizonyulnak, ezekkapják a legtöbb napfényt, a többi, tájolástól függően árnyékosabb vagy éppentúl árnyékos. A tető statikai szempontbóltörténő felmérése sem maradhat ki a vizsgálódásból, ha hiba merül fel, azt kikell javítani, mert balesetveszélyes lehet a napelemek használata.

A tényleges napelemrendszer telepítés a tartószerkezet tetőre rögzítésével veszi kezdetét, idetartoznak az olyan alkatrészek, mint a tartósínek, kampók, profilok. Ezekrekerülnek a napelem panelek és az inverter, végül azok beüzemelése következik.Mindenképpen szükség van próbaüzem elindítására is, hogy bebizonyosodjon,mindent jól kötöttek be és nincs hiba, biztonságosan működik az egész.

Lépjen kapcsolatba velünk a honlapunkon közzétettelérhetőségeink egyikén, és vegye igénybe profi szolgáltatásainkat napelem rendszer telepítésselkapcsolatban is!

Schmidt Péter
+36 70 332 7525
info@dceurope.hu
www.dceurope.hu

DC Europe Kft.

Adatvédelmi nyilatkozat

9 + 10 =

Székhelyünk

8000 Székesfehérvár, Rozmaring utca 3.

Adószámunk

26173319-2-07

E-mail címünk

info(kukac)dceurope.hu