Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva

2021.09.05.

Írta: DC Main

A családi házak, sorházak és az alacsony lakásszámú lakóházak többsége elavult fűtési rendszert alkalmaz, ami többlet energiafelhasználást, ezáltal magas fogyasztást és a szükségesnél nagyobb széndioxid kibocsátást...

A pályázat célja:

A családi házak, sorházak és az alacsony lakásszámú lakóházak többsége elavult fűtési rendszert alkalmaz, ami többlet energiafelhasználást, ezáltal magas fogyasztást és a szükségesnél nagyobb széndioxid kibocsátást okoz. Ez kiváltképp igaz az országos átlagot el nem érő jövedelmű tulajdonosok által lakott épületekre. Az energiatakarékosság javítását szolgáló beruházások megvalósítása költséges, emiatt megfelelő támogatás nélkül gyakran kivitelezhetetlen az alacsonyabb jövedelműek számára.

Jelen pályázati felhívás lehetőséget nyújt az országos átlagot el nem érő jövedelmű, saját tulajdonú ingatlannal rendelkező magánszemélyek számára, hogy vissza nem térítendő támogatással lakóépületeiket megújuló energiaforrással lássák el, illetve energiahatékonysági korszerűsítést hajtsanak végre.

A beruházással csökkenthető az épület energiaigénye, amivel energiát lehet megtakarítani. Ezáltal a támogatás a rezsicsökkentés újabb eleme és az üvegházhatású gázok kibocsátásának visszafogásával a környezeti örökségünk megóvásához is hozzájárul. Eredményeként korszerűbb és kényelmesebb otthonokban lakhatnak a magyar emberek.

A pályázat keretében rendelkezésre álló forrás, mértéke, összege:
Meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 201.624.116.436 Ft.
A támogatás vissza nem térítendő támogatásnak minősül, ezért a támogatást szerződés szerinti projektmegvalósítás esetén nem kell visszafizetni. A támogatás az elszámolás elfogadását követően, utófinanszírozásként, részben a Pályázó által kiválasztott Kivitelezőre történő engedményezéssel kerül folyósításra. A pályázat megvalósítása során előleg igényelhető.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás minimális összege 500.000 Ft.

Bővebb információ a pályázati kivonatban olvasható:

Pályázati űrlap

HET - Lakossági napelemes rendszerek támogatása

Hány fázis van otthonában?

Adatvédelmi nyilatkozat

9 + 7 =

DC Europe Kft.

Adatvédelmi nyilatkozat

9 + 6 =

Székhelyünk

8000 Székesfehérvár, Rozmaring utca 3.

Adószámunk

26173319-2-07

E-mail címünk

info(kukac)dceurope.hu