A lakásfelújítási támogatás napelem telepítésére is igényelhető!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

A lakásfelújítási támogatás kiváló lehetőség otthonunk korszerűsítésére, ráadásul rendkívül széleskörű, így napelem telepítésére is igényelhető. Szerencsére egyre többen döntenek úgy, hogy a fűtés korszerűsítést környezetbarát módon oldják meg és a napelem telepítést választják. Gyakori azonban, hogy az emberek megijednek a rendszer árától, pedig egy olyan hosszú távú befektetésről van szó, ami idővel visszahozza az árát. Azonban a lakásfelújítási támogatásnak köszönhetően most sokaknak rendkívül kedvező feltételekkel vált elérhetővé a napelem telepítés.

Az otthonfelújítás támogatás legalább egy gyermek neveléséhez kötött. Gyermeknek számít a 12. hetes magzat is, akárcsak a 25 éves fiatal is, feltéve, ha együtt él a családdal. Ha a gyermek megváltozott munkaképességű, fogyatékkal él, vagy otthongondozási díjra (gyod) jogosítja a szüleit, nem számít az életkora. Fontos feltétel még, hogy legalább egy éve a támogatással érintett lakásban kell élnie a családnak az igényléskor. Ez alól kivétel lehet ha az anya várandós; ha még nincs egy éves a nevelt gyermek; illetve, ha még nincs egy éve, hogy aláírták az adásvételi szerződést a támogatásban érintett ingatlanról. További feltétel, hogy a támogatással érintett lakásban együttesen legalább 50%-os mértékű, az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdoni hányaddal kell rendelkeznie az igénylőknek. Az otthonfelújítási támogatást igényelhetik házaspárok, élettársak és gyermeküket egyedül nevelő szülők is. 

Az utólagosan megtérített támogatás mértéke 50%, de legfeljebb 3 millió forint. Az összeget kül- és beltéri munkákra egyaránt el lehet számolni. A lakásfelújítási támogatás így igényelhető többek között fűtéskorszerűsítésre, napkollektor, napelem vásárlására, napelem rendszerek kiépítésére, új kazán, bojler vásárlására és bekötésére, klímaberendezés beépítésére vagy cseréjére és hőszivattyús rendszerre is. 

Annak, aki jogosult lehet a támogatásra, mindenképp érdemes fontolóra vennie a lakásfelújítást. Cégünk készséggel áll a támogatást igénybe vevő Ügyfelek rendelkezésére is a napelem rendszerekkel kapcsolatosan. Keressen minket bizalommal Ön is! 

Schmidt Péter
+36 70 332 7525
info@dceurope.hu
www.dceurope.hu