Minden, amit az okosnapelemekről tudni érdemes

2020.03.31.

Írta: DC Main

Modern világunkban felgyorsult a fejlődés, aminek nagyon sokpozitív hatása van az életünkre. Napjainkban például igen fontos téma akörnyezetvédelem és ezzel kapcso9latban a fosszilis tüzelőanyagok használatánakvisszaszorítása. Ebben az élen járnak a napelemek, sőt, újabban az okos napelemek nyújtanak forradalmimegoldásokat. Nézzük, mi minden érdemes tudni róluk! Az okos napelemekaz integrált DC optimalizálónak köszönhetően 25%-al több energiát tudnakelőállítani, […]

Modern világunkban felgyorsult a fejlődés, aminek nagyon sokpozitív hatása van az életünkre. Napjainkban például igen fontos téma akörnyezetvédelem és ezzel kapcso9latban a fosszilis tüzelőanyagok használatánakvisszaszorítása. Ebben az élen járnak a napelemek, sőt, újabban az okos napelemek nyújtanak forradalmimegoldásokat. Nézzük, mi minden érdemes tudni róluk!

Az okos napelemekaz integrált DC optimalizálónak köszönhetően 25%-al több energiát tudnakelőállítani, mint a hagyományos társaik. Nagyon fontos, hogy az okos napelemes rendszer rendkívülirugalmassággal bír: nincsenek határok, bárhol, bármilyen dőlésszögbentelepíthetőek, tájolástól és árnyéktól függetlenül is. Ezzel a tetőfelületmaradéktalanul kihasználhatóvá válik. Az okos napelem ráadásul olyan biztonságifunkcióval rendelkezik, amely szükség esetén (például, ha tűz üt ki)kikapcsolja a DC áramot. A rendszer maximális mértékben megbízható ésellenőrizhető, a panelek szintjéig elérhető monitoringnak köszönhetően.

Az okos napelemeket kétféleképpközelíthetjük meg: az egyik technológia a mikroinverter, a másik a DC/DCoptimalizáló. A mikorinverter egy olyan váltóirányító, amelynek az a feladata,hogy a panelek DC kimenetelét átalakítsa AC-re. A DC/DC optimalizáló célja ateljesítmény maximalizálása, DC/AC átalakítást nem végez.

Jelenleg a DC smart panel a legelterjedtebb, a nevesebbgyártók szinte mindegyikénél elérhető. Sajnos sokan azért nem választják az okos napelemeket, mert úgy gondolják,hogy nagyon drágák. Régen valóban nagy árkülönbség volt a hagyományosrendszerekéhez képest, azonban ez napjainkra már jelentősen lecsökkent. Érdemesegy kis számolást végezni a rendszer élettartamát és teljesítményét isfigyelembe véve, és máris látni fogjuk, hogy megéri az okos napelemek mellett dönteni. Amennyiben további kérdése lenne arendszerrel vagy termékeinkkel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommalmegadott elérhetőségeinken! Kollégáink szívesen segítenek mindenben.

Érdeklődjön a lehetőségekről kollégáinknál!


Schmidt Péter
+36 70 332 7525
info@dceurope.hu
www.dceurope.hu


Pintér Zoltán
+3670/866-3431
pinter.zoltan@palyazateu.hu

DC Europe Kft.

Adatvédelmi nyilatkozat

1 + 15 =

Székhelyünk

8000 Székesfehérvár, Rozmaring utca 3.

Adószámunk

26173319-2-07

E-mail címünk

info(kukac)dceurope.hu